Gondnokunk

                                                    Kósa Lajos

1953-ban születtem Emődön. Az általános iskola befejezése után a miskolci Kilián Gimnáziumban érettségiztem. 1986-ban Budapesten diplomáztam a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán. 1975-től a B.-A.-Z. Megyei Tüdőkórházban dolgoztam, majd 1986-tól Semmelweis Kórházban voltam szállítási osztályvezető. 1998-ban visszahívtak előző munkahelyemre a mai Szent Ferenc Kórházba, ahol logisztikai osztályvezető voltam 2010-ig. Jelenleg szőlőtermeléssel foglalkozom, tagja vagyok a Bükkalja Hegyközség Választmányának. 2011-től az Emődi Református Egyházközség gondnoka vagyok, amit megelőzött több mint 10 év presbiteri szolgálat. A Magyarországi Református Egyház Zsinatának tagja is vagyok, egyházkerületi képviselő. Az Emődi Pincegazdák Egyesületének egyik alapítója és elnöke vagyok.

1984-től aktív közéleti szereplőként, 1990-től a szavazópolgárok bizalmából megszakítás nélkül önkormányzati képviselőként, 2002-2006-ig alpolgármesterként szolgáltam Emőd fejlődését. Nős vagyok, két gyermek édesapja.

Mindig megtapasztaltam és kértem Isten vezetését az életemben. Életem vezérigéje a 25. zsoltár 5. és 6. verse: „Utaidat, Uram, ismertesd meg velem, ösvényeidre taníts meg engem! Vezess hűségesen, és taníts engem, mert te vagy szabadító Istenem, mindig benned reménykedem.”